Malzemeler;
1 su bardağı + 1 yk un
3 büyük yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
yarım su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 fincan ılık su
1 yk sıvıyağ
1 çay kaşığı sirke
2 elma
1 su bardağı + 1 yk un
3 büyük yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
yarım su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 fincan ılık su
1 yk sıvıyağ
1 çay kaşığı sirke
2 elma
Yumurtaları beyaz ve sarılarına ayıralım. Beyazlarını ayrı bir kapta bir fiske tuz ile kar gibi olana kadar çırpalım. Diğer kapta yumurta sarılarını toz çekerle çırpalım. Köpüren beyazların içine su ve yağı koyalım. Akabinde,1 su bardağı +1 yemek kaşığı un, kabartma tozu ve vanilyayı da eleyerek ilave edelim. Yalnız su bardağını seçerken küçük boy su bardağı kullanmaya dikkat edelim. Yumurta sarısına sirke ve tarçını da katarak karıştıralım ve karışımı, diğer kaptaki karışımın içine dökelim; spatula ile yavaş yavaş birbirine yedirelim.
Yuvarlak borcam tepsiyi yağlayıp kek karışımını içine dökelim. Önceden dilimlediğimiz elmaları üstüne resimdeki gibi dizelim ve 170 derece önceden ısıtılmış fırında pişirelim.
Daha yumuşak olması için fırının içine dayanıklı bir kapta sıcak su koyarsanız buharı ile pofuduk mu pofuduk bir keke kavuşacaksınız :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder