16 Nisan 2016 Cumartesi

POFUDUK PANDİSPANYA KEKİ

Malzemeler;

4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 fincan ılık su
yarım limon suyu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1 çk tarçın
1 su bardağı+ 1 yemek kaşığı tepeleme un (yumurtalar büyükse 2 yemek kaşığı un kullanın)


Yumurtaların beyaz ve sarılarını ayırın. Sarılarını toz şekerle bir kaba koyup iyice çırpın. İçine su ve limon suyunu ilave edip, kaşıkla karıştırın. Un, kabartma tozu, vanilin ve tarçını da ilave edip kaşıkla iyice karıştırın. Diğer tarafta yumurta beyazlarını bir fiske tuzla kar gibi olana kadar çırpın ve kek karışımına ilave edip, kaşıkla iki karışımı birbirine yedirin. Kek kalıbına yağlı kağıt serip içine karışımı dökün ve tezgaha birkaç kez vurun içindeki kabarcıklar çıksın. 180 derece 5 dakika önceden ısıtılmış fırında pişirin. Fırının içine bir kase su koyarsanız kekin daha nemli ve yumuşak pişmesini sağlayacaktır.

Pandispanyanızı her türlü pasta yapımında rahatça kullanabilirsiniz.

Afiyetle kalın.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder