Malzemeler;
1 adet yumurta1 su bardağı su1 su bardağı süt1 adet yaş maya3 yemek kaşığı şeker (tepeleme)2 tatlı kaşığı tuz (silme)1 su bardağı sıvıyağaldığı kadar un
1 adet yumurta1 su bardağı su1 su bardağı süt1 adet yaş maya3 yemek kaşığı şeker (tepeleme)2 tatlı kaşığı tuz (silme)1 su bardağı sıvıyağaldığı kadar un
Pazar sabahları ailece kahvaltı yapmak, benim için en mutlu anlardan biridir. Bu sebeple pazar kahvaltısını çok özenerek hazırlarım. Bir gece önceden, kahvaltı menüsünü ev halkının beğenisine sunar, özel istekleri varsa alırım. Ki ev halkı da pazar sabahı erken kalkma konusunda motive olsun. İşte böyle bir pazar kahvaltısına yakışacak cinsten bir poğaça tarifini Sizlerin beğenisine sunuyorum. Afiyet olsun.
Su ve süt karıştırılarak bir kapta ılıtılır.Hamuru yoğuracağınız kaba, ılıyan süt alınarak maya sütün içerisinde iyice eritilir.Diğer malzemelerde eklenerek iyice karıştırılır.Son olarak hamur ele yapışmayana kadar azar azar un ilave edilir.Klasik, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir.Üzeri kapatılarak mayası gelmesi için 1 saat bekletilir.Mayası gelen hamurdan parçalar kopartarak elinizle ortası hafifçe açılır.İçine peynir ve maydanozlu harçtan koyarak kapatılır ve yağlanmış tepsiye dizilir .Üzerine yumurta sarısı sürülüp ve susam serpilerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder