25 Nisan 2016 Pazartesi

SALÇALI TAVUK

Malzemeler;

Tavuk ızgara but (kemiksiz)
1 yk salça
tuz
pulbiber
kimyon
kekik
tarhun otu
yarım tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı nişasta


Tavuk butlarını minik minik doğrayın. Bir teflon tavaya doğranmış tavuk etlerini koyup kendi suyu ve yağında ağır ateşte pişirelim. (ızgara but yağlı bir et olduğu için tavuk kendi yağını salacaktır ancak eğer daha yağlı seviyorsanız 2 yemek kaşığı yağ ilave edebilirsiniz) Diğer tarafta bir kaseye salçayı koyup 5 yk su ile inceltin; içine kimyon, şeker, sirke, tuz, pulbiber, karabiber, kekik, tarhun otunu da koyup iyice karıştıralım. 

İçine en son nişastayı ekleyip ezelim. Tüm bu karışımı, suyunu çekip, kendi yağında cızırdayan tavuk etinin üstüne dökelim. Kapağını kapatıp çok kısık ateşte, sos suyunu çekip cızırdayana kadar pişirin.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder