1 Nisan 2016 Cuma

TUNA USÜLÜ SEBZELİ KÖFTE

Malzemeler;

1 çay bardağı ince bulgur
3-4 dilim bayat ekmek
1 kilo dana kıyma (orta yağlı)
yarım adet kabak
1 adet büyük havuç
1 yumurta
kimyon, yenibahar, nane, pulbiber, karabiber, tuz
2 adet sarımsak
bol maydanoz


Bulguru bir kaba koyup üstüne 1 su bardağı ılık su dökerek şişmesi için bir kenara alıp, bekletelim. Diğer tarafta kabak ve havucu rendeleyelim. Şişen bulgurun içine baharatlardan yarım çay kaşığı atalım. İçine, ufalanmış bayat ekmeği, sarımsak, tuz ve doğranmış maydanozu, rende sebzeleri de ekleyelim. Üstüne 1 adet yumurtayı da koyup bir güzel karıştıralım. Bulgur karışımın içine en son kıymamızı ekleyerek bir güzel yoğuralım. Köfte hamurumuzu buzdolabına koyalım, 1 saat dinlendirelim. Dinlenen hamurdan dilediğiniz büyüklükte koparıp çok az yağla, teflon tavada kızartmanızı tavsiye ederim. Artan köfte hamurunu da şekil verip derin dondurucuda saklayabilir, yemeksiz kaldığınızda kızartıp kızartıp yiyebilirsiniz. Yanına sebzeli pataes kavurma ile servis yaparsanız lezzetini ikiye katlamış olursunuz

Afiyetle kalın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder