3 Mayıs 2016 Salı

ALİ NAZİK KEBABI

Malzemeler;

1 çay bardağı süzme yoğurt
1 çay bardağı normal yoğurt
4 büyük boy közlenmiş patlıcan
sarımsak
tuz
baharat (kimyon, karabiber)

Közlenmiş patlıcanları çok küçük olacak şekilde bıçakla kıyalım, bir süzgece alıp siyah suyunu akıtalım. 

Bir tavaya yarım çay bardağı zeytinyağı ve patlıcanları koyarak, soteleyelim.

Bir kasede yoğurtları, tuzu, sarımsak ve baharatları karıştıralım. İçine yarım çay bardağı su katıp yoğurtlu sosu biraz inceltelim. Sosun içine ılımış olan patlıcanları da ilave edip bir güzel karıştıralım. Yoğurtlu sosu tabaklara paylaştırıp, ister üstüne köfte, ister kuşbaşı et ya da tavuk ızgara ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder