3 Mayıs 2016 Salı

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR

Malzemeler;

5 adet enginar
2 adet patates
1 baş soğan
1 adet yeşil soğan
dereotu
1 havuç
1 kase bezelye
1 domates
Tuz, karabiber, 1 yk şeker


Büyük bir tavada 1 çay bardağı zeytinyağı ile yemeklik doğranmış soğanı kavuralım. İçine küp küp doğranmış patates, havuç ve bezelyeleri katalım. 10 dk karıştırarak , kısık ateşte kavuralım. Tuz, karabiber ve 1 yk şekeri de ilave edelim. Son olarak domatesi, taze yeşil soğanı ve dereotunu da katarak, ocağı kapatalım. Hazırladığımız bu karışıma bir adet limon suyu sıkabilirsiniz ya da benim gibi sıkmadan kullanabilirsiniz.

Geniş bir tencereye enginarları dizelim. Enginarların içine tavadaki hazırladığımız içten koyalım. 1 su bardağı su ve 1 çay bardağı zeytinyağı da dökerek, kapağını kapatalım ve pişmeye bırakalım. Enginarları yumuşayana kadar kısık ateşte ağır ağır pişirelim.

Ocağı kapatınca, enginarları dinlendirdikten sonra servis yapalım.

Neffis :) Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder