3 Mayıs 2016 Salı

TON BALIKLI SEBZE ÇORBASI

Malzemeler;

2 kutu konserve ton balığı (160 gr*2 adet)
1 büyük boy kabak
1 adet patates
1 adet havuç
1 sap pırasa
1 baş kuru soğan
2 yk un
3 yk süzme yoğurt
yarım limon suyu
4 yk konserve mısır
tarhun otu, karabiber, tuz, kimyon

Tüm sebzeleri küp küp doğrayarak çorba tenceresine koyalım. Üzerine 1,5 litre sıcak su ilave edip kaynamaya bırakalım.

Sebzeler iyice yumuşayınca blender'la çekelim. Bir kasede un, yoğurt, limon suyunu az su ile çırpalım. İçine blender'la çektiğimiz sebze suyundan katıp ılıtarak, tencerenin içine karıştıra karıştıra terbiyesini dökelim. Çorbamız kaynamaya başlayınca, altını kısalım ve içine konserve balığı ilave edelim. Çorbaya ekstra yağ koymuyoruz, balığın kendi yağı yeterli oluyor. Çorbamıza baharat, tuz ve tarhun otundan dilediğimiz kadar atarak tatlandıralım ( ben 1 çay kaşığından az eksik atıyorum). 20 dakika sonra ocağı kapatıp, içine tane mısırları da atarak, kapağını kapatıp, çorbayı dinlendirelim.

Besleyiciliği çok yüksek, sebzenin vitamini ile balığın omega yağlarını buluşturan mükemmel bir tarif. 

Afiyetle ve sağlıkla kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder