6 Mayıs 2016 Cuma

ÇİLEK SOSLU- HİNDİSTANCEVİZLİ KEK

Malzemeler;

125 gram tereyağ ya da margarin
2 yumurta (büyük boy)
1/4 su bardağı süt
1/3 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1/2 çay kaşığı tuz
1 paket vanilya
6 yk hindistancevizi

Peynirli kat için;

300 gram krem peynir
1/3 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 paket vanilya
150 gram çilek


Önce krem peynirli kat için harcı hazırlıyoruz. Bir kaseye krem peyniri ve şekeri koyup çırpalım, içine yumurta ve vanilyayı da ilave edelim. Sonra 1 yk unu katıp, karıştıralım ve içine küçük küçük doğranmış çilek parçalarını da atarak, sonra kullanmak üzere bırakalım.


Gelelim kek kısmına... Bir sos tenceresinde margarini eritip ılıması için pencere kenarına alalım. Büyük bir kasede yumurta, tuz ve şekeri blenderla çırpalım, bembeyaz köpük haline gelince, içine tüm kuru malzemeleri (un, hindistancevizi, vanilya, kabartma tozu vb.) ve yağı katalım ve spatula ile yavaşça karıştıralım. En son sütü de ilave edelim, tekrar karıştıralım, kare bir borcama (yağlı kağıt serip) dökelim. Kek'in üstüne krem peynirli harcı yayalım. 170 derece önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirelim.

Mmmm... gerçekten enfes :)






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder