6 Mayıs 2016 Cuma

SUDA HAŞLANMIŞ YUMURTA

Suda yumurta yapmaya bayılırım, ancak mükemmel kıvamı yakalamak için bir düzine yumurtayı da telef ettiğimi belirtmem gerek :) Sizin aynı masrafa katlanmadan tam kıvamında suda yumurta pişirebilmeniz için birkaç tüyo vereceğim. 

Yumurtayı pişireceğiniz tencere derin olmalı, çok büyük olmasına gerek yok küçük bir çorba tenceresi de olur. Kaynatacağımız suya 2 yk sire ve 1 çk tuz ilave edelim. Tencereye suyu koyup kaynattıktan sonra bir kaşıkla suda girdap yaratmak gerekiyor. Yumurtaları tek tek pişireceğiz. Bu sebeple küçük bir kaseye yumurtamızı kıralım ve suda yarattığımız girdabın tam ortasına yavaşça dökelim. Su dönerken yumurtayı da toparlayacak. 

Yumurtanın rafadan olmasını istiyorsanız 1 dk yeterli olacaktır. Kayısı kıvamı için ise 3 dk pişirmek gerekir. 

Bu şekilde pişirdiğiniz yumurtayı salataların üstüne bile rahatça servis edebilirsiniz. Sabah kahvaltısında kızarmış ekmeğin üstüne de harika gidecektir. Karabiber ve tuz serperek servis etmeyi unutmayın. Afiyetle ve sağlıkla kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder