1 Mayıs 2016 Pazar

ÇİLEKLİ MİLFÖY PASTA

Malzemeler;

1 paket milföy
1 paket krem şanti
3 yk un
1 yumurta
3 küçük su bardağı süt
vanilin
200 gram çilek
damla çikolata
pudra şekeri
tarçın

Malzeme listesinin uzun olmasına bakmayın, yapması inanılmaz kolay bir tatlıdır çilekli milföy pasta. Üstelik çok hafif ve oldukça bereketlidir. Yalnız kremayı yaparken insan kendini parmak parmak tatmaktan alamıyor, derken kaşıkla yemeye başlıyorsunuz bir de bakıyorsunuz ki milföylerin tamamına krema yetmiyor :( Bu yüzden kendinizi tutun ve kremayı sakın ha sakın bitirmeyin :)

Milföy yapraklarını tepsiye dizip 200 derece fırında 15-20 dakika, üstü altı kızarana kadar pişirelim. Milföyleri çıkarınca her bir yaprağı tam ortasından ikiye ayırıp soğumaya bırakalım. Diğer tarafta kremayı hazırlamaya başlayalım. Sos tenceresine sütü, unu, vanilyayı ve yumurtayı kırıp bir güzel çırpalım. İçine 3 yk şeker de atıp ocağa koyalım ve karıştıra karıştıra muhallebi kıvamında pişirelim. Fokurdamaya başlayınca altını kısıp karıştırarak bir 3-4 dk daha kaynatalım. Sonra ocağı kapatıp muhallebiyi soğumaya bırakalım. Krem şantiyi bir kapta yarım çay bardağı sütle, oldukça koyu kıvamda çırpalım ve dinlenmesi için buzdolabına koyalım.

Soğuyan muhallebi ve krem şantiyi buluşturup, pürüzsüz oluncaya kadar çırpalım. Şimdi sıra kremayı milföy katlarına sürüp arasına çilek ve damla çikolata yerleştirmeye geldi. Dilerseniz resimdeki gibi yapabilirsiniz, dilerseniz daha fazla kat çıkabilirsiniz ancak bu durumda yerken zorlanabilirsiniz benden uyarması :) Üstüne tarçınla pudra şekerini karıştırıp çay süzgeci yardımı ile serpelim.

Afiyet bal şeker olsun.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder