2 Mayıs 2016 Pazartesi

ISPANAK YEMEĞİ

Malzemeler;

1 kilo ayıklanmış ıspanak
2 yemek kaşığı pirinç
1 baş soğan
3 domates
1 çay bardağı su
1 yk domates salçası
1 sarımsak
tuz, karabiber, kimyon

Tenceremize yemeklik doğranmış soğan, sarımsak ve zeytinyağı koyup kavuralım. Rengi hafifçe dönünce içine küp küp doğranmış domatesleri ve salçayı ilave edip, domates suyunu salınca içine küçük küçük doğranmış ıspanak saplarını atalım. Akabinde pirinçleri ekleyip,  1 çay bardağı su dökelim. Ispanak sapları yumuşayıp, pirinçlerde pişince, doğranmış ıspanak yapraklarını da tencereye katıp kapağını kapatalım. İçine su ilave etmeyelim ıspanak suyunu verecek. Ispanak sinince tahta kaşıkla alt üst yapalım ve tuz ile baharatlarını ekleyelim. Tüm ıspanak yapraklarının rengi dönünce ocağı kapatıp, yemeğimizi denlenmeye bırakalım. Dilerseniz pirinç yerine pilavlık bulgur koyabilirsiniz. Ya da pirinç-bulgur koymaksızın sadece ıspanak yaprakları ile pişirebilirsiniz bu durumda 1 çay bardağı suyu malzemeler arasından çıkarın.

İşte sonuç böyle bir şey, mmmmm, neffis...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder