2 Mayıs 2016 Pazartesi

TAVUKLU PATLICAN KEBABI-TAVADA

Malzemeler;

500 gram tavuk ızgara but
4 büyük boy közlenmiş patlıcan (konserve değil-ocakta közlenmiş)
3 adet yeşil biber
tuz, karabiber, pulbiber, kimyon, yenibahar
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası


Patlıcanları ocakta közleyip, bir poşete koyalım, poşetin ağzını kapatıp terletelim ki kolay soyulsun. Tavuk etlerini küçük parçalara ayıralım ve tavaya alalım. Kendi yağında kısık ateşte kavuralım. Bir kasede 1 tatlı kaşığı domates salçası ve 1 tatlı kaşığı biber salçasını yarım çay bardağı su ile inceltelim, içine tuz ve baharatlarını da katalım. Etler cızırdamaya başlayınca içine küçük küçük doğranmış patlıcanı ve yeşil biberleri ilave edelim, üstüne de sosu dökelim. Biraz kekik de atıp, kapağını kapatalım, kısık ateşte sosu çekene kadar pişirelim. Etler lokum gibi oluyor ve patlıcan da sanki mangalda yapılmış tadı veriyor. Yanına pilav ve patates kızartması çok yakışır ancak benim gibi formunuza dikkat ediyorsanız, yanına yulaf ezmeli yoğurt tarifimi ekleyebilirsiniz.

Afiyetle kalın, sağlıkla yaşayın.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder