Malzemeler;
2 su bardağı kefir
1 kase yoğurt
50 gram kabak çekirdeği
2 yk yulaf ezmesi
tuz, karabiber
1 yk zeytinyağı
2 su bardağı kefir
1 kase yoğurt
50 gram kabak çekirdeği
2 yk yulaf ezmesi
tuz, karabiber
1 yk zeytinyağı
Güneşli günler geldiğinden beri hafif ve kalorisi düşük tariflere ağırlık vermeye başladım. Bu anlamda kefirli soğuk çorba, hem hafif hem de uzun süre tok tutan çok önemli bir ara öğün. Karnınız kazınınca hemen bir kase için en az 3-4 saat açlık hissetmeyeceksiniz.
Kefir ve yoğurdu büyük bir kasede buluşturalım. İçine 1 çay kaşığı tuz ve karabiber atıp çırpalım.
Diğer tarafta kabak çekirdeğini rondodan geçirelim. Kefirli karışımın içine yulaf ezmesi ve kabak çekirdeğini de ilave edip, karıştıralım. Üstüne 1 yk zeytinyağı gezdirelim, 20 dk dinlendirdikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
Sağlıklı ve fit kalın.
Kefirin faydaları;
Sindirime yardımcı olan bakteriler (laktobasiller) bakımından
zengin olan kefir, sindirim sorunu bulunanlar, kabızlık ve hazımsızlık çekenler
için ideal bir içecektir. Sütten farkı, hem daha çok probiyotik içermesi hem de
laktoz intoleransı bulunanlar tarafından da tüketilebilmesidir. Bağışıklık
sistemini güçlendirir, sindirim sisteminde mevcut bakteri ve mikropların
temizlenmesine yardımcı olur, mide ülserine neden olan “helikobakter pilori”
isimli bakteriyi öldürür ve antibiyotik özelliği vardır. Kefirde bulunan B12,
B1, biotin ve K vitaminleri genel sağlığa katkıda bulunur. Yüksek kalsiyum ve
magnezyum içeriği ile kemik sağlığını korur ve kemik kaybını önlemeye
yardımcıdır.
Kefirde bulunan bazı bileşenler bağışıklık sisteminin
düzenlenmesinde önemli rol oynamaktadır. Bu nedenle bağışıklık sistemi
sorunlarından kaynaklanan çeşitli alerjilere iyi gelir ve genel olarak
iltihaplanmayı önler.
Yapılan çalışmalarda kefirde bulunan bakterilerin vücudun
alerjik tepkiler vermesine neden olan “IgE” üretimini baskıladığı tespit
edilmiştir.
Kefirin faydaları hakkında yapılan bir diğer araştırmaya göre,
düzenli olarak kefir tüketmek tümör gelişimini önlüyor ve bu özelliği ile
kanserin ilerlemesini durdurmak için kullanılabilecek gıdalar arasında
gösteriliyor. Ancak bu konuda yapılan bilimsel çalışma sayısı oldukça az ve
daha çok araştırmaya ihtiyaç duyulmaktadır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder