5 Mayıs 2016 Perşembe

KREM PEYNİRLİ BROWNİ

Malzemeler;

125 gram tereyağ ya da margarin
2 yumurta (büyük boy)
1/4 su bardağı süt
1/3 su bardağı toz şeker
1/4 su bardağı kakao
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1/2 çay kaşığı tuz
1 paket vanilya

Peynirli kat için;

300 gram krem peynir
1/3 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 paket vanilya
KREM PEYNİRLİ BROWNİ

Önce krem peynirli kat için harcı hazırlıyoruz. Bir kaseye krem peyniri ve şekeri koyup çırpalım, içine yumurta ve vanilyayı da ilave edelim. En son 1 yk unu katıp, karıştıralım ve sonra kullanmak üzere bırakalım.

Gelelim browni kısmına... Bir sos tenceresinde margarini eritip ılıması için pencere kenarına alalım. Büyük bir kasede yumurta, tuz ve şekeri blenderla çırpalım, bembeyaz köpük haline gelince, içine tüm kuru malzemeleri (un, kakao, vanilya, kabartma tozu vb.) ve yağı katalım ve spatula ile yavaşça karıştıralım. En son sütü de ilave edelim, tekrar karıştıralım, yarım çay bardağı kadarını ayırıp kalanı kare bir borcama (yağlı kağıt serip) dökelim. Browninin üstüne krem peynirli harcı yayalım. Çay bardağına ayırdığımız browniden tatlı kaşığı yardımı ile parçalar alıp krem peynirli üst katmana koyalım ve pipet yardımı ile ebruli şekiller verelim. 170 derece önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirelim.


Ben ilk defa yaptığım için ebruli şekil vermede çok becerikli değildim ancak birkaç kez daha yaparsam harika şekiller çıkaracağıma inanıyorum.

Çok lezzetli, kalorisi de bol bu keki yedikten sonra ailecek bahçeye inip voleybol oynamak zorunda kaldık :) Size de yedikten sonra kesinlikle oturmayın derim.

Afiyetle kalın.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder