Malzemeler;
1 adet patates
2 adet kabak
dereotu, maydanoz
2 dak taze soğan
3 yk un (patates ve kabak büyük boy ise 4 yk un)
2 çk kabartma tozu
1 yumurta
tuz, karabiber, pulbiber
1 adet patates
2 adet kabak
dereotu, maydanoz
2 dak taze soğan
3 yk un (patates ve kabak büyük boy ise 4 yk un)
2 çk kabartma tozu
1 yumurta
tuz, karabiber, pulbiber
Patates ve kabakları rendeleyip sularını sıkalım ve bir süzgeçte süzülmesi için kenara alalım.
Derin bir kaba yumurtayı kıralım, içine rende sebzeleri, doğranmış taze soğan ve maydanoz-dereotunu, tuzu, kababiberi, pulbiberi, kabartma tozunu, unu atıp, karıştıralım. Bir teflon tavaya yarım çay bardağı ayçiçek yağı koyup kızdıralım ve mücverden 2 yk kadar koyup kaşıkla düzelterek, önlü arkalı kızartalım. Kalorisi düşük diyemem ama arada sırada kaloride lazım :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder