Malzemeler;
5 adet orta boy kabak
250 gram kıyma
1 baş kuru soğan
3 adet domates
1 yk salça
tuz, karabiber, dereotu
Mmmm... Afiyet olsun.
5 adet orta boy kabak
250 gram kıyma
1 baş kuru soğan
3 adet domates
1 yk salça
tuz, karabiber, dereotu
Kabak hazmı kolay, bağırsak dostu bir besindir. Sofralarımızda bol bol yer vermemiz gereken bu sebzenin en klasik tariflerinden birini paylaşacağım Sizinle.
Soğanı yemeklik doğrayıp yarım çay bardağı zeytinyağı ile kavuralım. İçine küp küp doğranmış domatesleri ve salçayı da koyup, göz göz olana kadar pişirelim. Kıymayı da ilave edelim, 15 dakika kıyma ile kısık ateşte bırakalım. En son küp küp doğranmış kabakları, tuz ve baharatları da ilave edip kapağını kapatarak kısık ateşte ağır ağır pişirmeye devam edelim. Kabakların rengi değişip, suyunu da çektikten sonra ocağı kapatalım. (Yemeğe hiç su ilave etmiyoruz, kabak kendi suyunu bırakıp çekiyor, ancak yemeği çok sulu sevenler 1 su bardağı su ile pişirebilirler.) Bol dereotu doğrayıp üstüne serperek servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder