12 Mayıs 2016 Perşembe

MİLFÖYLÜ MİNİ PİZZA

Malzemeler;

1 paket milföy hamuru
Eski kaşar, taze kaşar, beyaz peynir
Sosis, salam
Kırmızı ve yeşil biber
1 tatlı kaşığı salça
Kekik, kimyon, karabiber
1 yumurta sarısı

Milföy hamurlarını yumuşaması için 15-20 dk dışarda bekletin ve o sırada içine süreceğiniz sosu hazırlayın. Bir kaseye salçayı ve baharatları atıp, yarım çay bardağı su ilave ederek karıştırın. Diğer tarafta kaşarları rondoda çekin ve içine beyaz peyniri de ufalayarak 3 çeşit peyniri karıştırın. Biberleri de küçücük doğrayın. Sıra geldi sosis ve salamları minik minik doğramaya... Bunu da tamamladıktan sonra milföy hamurlarını tek tek alıp, resimde gösterdiğim şekilde malzemeleri koyup, şekiller verin.

Külah ve rulo şekilleri de çok şeker oldu ancak elim kirli olduğu için yaparken resim çekemedim. Eğer siz de yapmak isterseniz külah için, iki yaprak milföyü birleştirip birisinin içine malzemeleri koyup, bir ucundan tutup külah gibi kıvırabilirsiniz. Rulo modeli için ise yaprak milföyü merdane ile açıp içine malzemeyi yaydıktan sonra rulo şeklinde kıvırıp 2 parmak kalınlığında keserek tepsiye dizin. Üstüne yumurta sarısı sürüp 200 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dk pişirin.

Sıcak sıcak ve afiyetle tüketin.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder