5 Haziran 2016 Pazar

BAHARATLI ÇITIR NOHUT CİPSİ

Malzemeler;

3 su bardağı haşlanmış nohut
yarım su bardağı sıvı yağ
tuz, karabiber, pulbiber, toz sarımsak, kekik


Derince bir kaba nohutu koyup üzerine sıvı yağı dökelim. İçine tuz ve baharatları atalım, iyice karıştıralım ve karışımı 1 saat dinlendirelim.

Dinlendirme işlemi tamamlandıktan sonra, teflon tavayı ısıtalım ve karışımı içine dökelim. Önce yüksek ateşte bir kaç dakika karıştıralım. Sonra orta ateşte, nohutlar kızarana kadar karıştırmaya devam edelim. Nohutların kızarınca ateşi kapatalım ve tavada ılımaya bırakalım. 

İster sıcak sıcak, isterse soğuk olarak tüketebilirsiniz. Çocukların nohutu severek yemesi için de mükemmel bir tarif, mutlaka deneyin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder