Malzemeler;
3 su bardağı haşlanmış nohut
yarım su bardağı sıvı yağ
tuz, karabiber, pulbiber, toz sarımsak, kekik
3 su bardağı haşlanmış nohut
yarım su bardağı sıvı yağ
tuz, karabiber, pulbiber, toz sarımsak, kekik
Derince bir kaba nohutu koyup üzerine sıvı yağı dökelim. İçine tuz ve baharatları atalım, iyice karıştıralım ve karışımı 1 saat dinlendirelim.
Dinlendirme işlemi tamamlandıktan sonra, teflon tavayı ısıtalım ve karışımı içine dökelim. Önce yüksek ateşte bir kaç dakika karıştıralım. Sonra orta ateşte, nohutlar kızarana kadar karıştırmaya devam edelim. Nohutların kızarınca ateşi kapatalım ve tavada ılımaya bırakalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder