5 Haziran 2016 Pazar

PEYNİRLİ EKMEK DİLİMLERİ

Sabah iştahsız kalkanlardansınız, Sizi bile gaza getirecek bu ekmek dilimleri için hemen mutfağa girelim :)

Malzemeler;

1 su bardağı Trabzon kolot peyniri ya da sünen herheangi bir peynir çeşidi
1 adet domates
1/2 adet kırmızı biber
1/2 adet yeşil biber
karabiber, tuz, pulbiber, kekik
zeytinyağı, tereyağ

Teflon tavaya küçük küçük doğranmış domatesleri ve 1 yk kaşığı zeytinyağı ile ceviz büyüklüğünde tereyağını koyalım, ateşi yakalım. Diğer tarafta biberleri minik minik doğrayıp domatesin içine ilave edelim. Tuz ve baharatları da arzu ettiğimiz ölçüde tavaya atalım. Domates suyunu salıp, sonra çekerek göz göz olunca, içine rendelenmiş ya da rondodan geçirilmiş peyniri ilave edelim ve eriyene kadar yavaş yavaş karıştıralım.


Kızarmış ekmek dilimleri ya da etimek dilimlerinin üstüne sürerek çayın yanında afiyetle yiyelim. Sizce de müthiş görünmüyorlar mı :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder