Sabah iştahsız kalkanlardansınız, Sizi bile gaza getirecek
bu ekmek dilimleri için hemen mutfağa girelim :)
Malzemeler;
1 su bardağı Trabzon kolot peyniri ya da sünen herheangi bir
peynir çeşidi
1 adet domates
1/2 adet kırmızı biber
1/2 adet yeşil biber
karabiber, tuz, pulbiber, kekik
zeytinyağı, tereyağ
Teflon tavaya küçük küçük doğranmış domatesleri ve 1 yk
kaşığı zeytinyağı ile ceviz büyüklüğünde tereyağını koyalım, ateşi yakalım.
Diğer tarafta biberleri minik minik doğrayıp domatesin içine ilave edelim. Tuz
ve baharatları da arzu ettiğimiz ölçüde tavaya atalım. Domates suyunu salıp,
sonra çekerek göz göz olunca, içine rendelenmiş ya da rondodan geçirilmiş
peyniri ilave edelim ve eriyene kadar yavaş yavaş karıştıralım.
Kızarmış ekmek dilimleri ya da etimek dilimlerinin üstüne
sürerek çayın yanında afiyetle yiyelim. Sizce de müthiş görünmüyorlar mı :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder